Kotitalouksille ja taloyhtiöille

Kattojen kuntotarkastus ja huolto

Milloin olet viimeksi käynyt katolla tarkistamassa onko kaikki kunnossa? Vai tiedätkö jo, että katolla pitäisi tehdä pienimuotoisia huoltotöitä, mutta turvallisuus syistä jätät mieluummin katolla kiipeilyn ammattilaiselle? Se on viisas päätös.

Maasta käsin on mahdotonta todeta onko katolla kaikki kunnossa ja tarkastus vaatiikin poikkeuksetta katolle kiipeämistä. Katolla olisi hyvä käydä vähintään kerran vuodessa tarkistamassa mahdolliset huoltotarpeet.

POWER-Puhdistus Oy. Kattohuolto, rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen.
POWER-Puhdistus Oy. Tiilikaton korjaaminen.

Kattohuoltopalvelumme

Palveluidemme avulla kiinteistön omistaja välttää katolla kiipeilyn ja omatoimiset huoltotoimet, sekä saa kirjallisen puolueettoman näkemyksen katon kunnosta ja tarvittavista huoltotoimista.

Kattohuolto voi olla pelkkä katon kuntotarkastus tai sisältää myös erilaisia huolto- ja korjaustoimenpiteitä, kuten vaikka rikkinäisten kattotiilien vaihtamisen tai läpivientien tiivistämisen. Katto voidaan huoltaa/korjata joustavasti tuntipohjaiseen hinnoitteluun perustuen tai voimme tehdä kiinteähintaisen urakkatarjouksen kuntotarkastukseen perustuen.

Mikäli haluat kirjallisen raportin kattosi kunnosta ja mahdollisista huoltotarpeista sekä mahdollisesti kiinteähintaisen tarjouksen suositelluista huoltotoimista, niin katon kuntotarkastus palvelumme on sinulle oikea ratkaisu.

Jos taas haluat tietää kattollasi olevat huoltotarpeet, kirjallisen raportin niistä ja haluat, että laitamme katon kuntoon joustavasti saman käynnin yhteydessä, niin Kausihuolto Juosto on täydellinen palvelu sinulle.

Katon kuntotarkastus

Tarjoamme kattojen kuntotarkastuspalvelua yksityisille kotitalouksille ja taloyhtiöille. Tarkastuksessa teemme vesikatolle visuaalisen tarkastuksen, sekä toimitamme kirjallisen arvion katon kunnosta ja mahdollisista suositelluista huoltotoimista.

Tarkastuksessa tarkistamme mm. seuraavat asiat:

 • Katon yleiskunto, onko tarvetta katon puhdistukselle, pinnoitukselle, maalaukselle tai isommalle remontille.
 • Onko rikkinäisiä kattotiiliä tai muita näkyviä vaurioita vesikatteessa, jotka vaativat huomiota.
 • Läpivientien tiivistyksien kunnon arviointi silmämääräisesti.
 • Räystäskourujen puhdistus tarpeen.
 • Räystäskourujen kaadot.
 • Syöksytorvet mahdollisten tukkeumien varalta.
 • Lumiesteiden ja kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnityksen.
 • Aluskatteen kunnon tarkastus mahdollisuuksien mukaan

Palvelu voidaan suorittaa kertaluontoisena tai voimme tehdä asiakkaan kanssa sopimuksen esim. kerran tai kaksi kertaa vuodessa säännöllisesti tehtävästä tarkastuksesta.

Katon Kausihuolto Jousto palvelumme

Suoritamme kattohuoltoja yksityisille kotitalouksille ja taloyhtiöille. Tarjoamamme kattohuoltopalvelu on ns. kausihuolto, jonka sisältö sovitaan aina tapauskohtaisesti kuntotarkastuksen ja/tai asiakkaan toiveiden mukaisesti. Katon kausihuollolla tarkoitetaan pienimuotoisia huoltotöitä, joita monesti kiinteistöissä joudutaan säännöllisesti tekemään, kuten esimerkiksi:

 • Katon puhdistaminen oksista, lehdistä, havuista ja muusta irtonaisesta moskasta.
 • Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen.
 • Vesikaton läpivientien, yms. tiivistäminen.
 • Räystäskourujen kaatojen tarkistus ja säätö.
 • Muut pienimuotoiset huoltotoimet.

Kausihuollolla ei tarkoiteta esim. katon sammaleenestokäsittelyä, katon pesua tai pinnoitusta, jotka ei ole tyypillisiä vuosittain tehtäviä toimenpiteitä. Edellä mainitut on meillä omia erillisiä palveluita, jotka tosin voidaan suorittaa tarvittaessa kausihuollon yhteydessä erikseen sovittaessa, jopa saman käynnin aikana. Lue lisää katon puhdistus palveluista

Kattohuollolla ei tarkoiteta myöskään laajempaa kattoremonttia, kuten esimerkiksi huopakatteen uusimista tai korvaamista peltikatolla.

Räystäskourujen puhdistus on oma erillinen palvelunsa, jotka tosin voidaan suorittaa tarvittaessa kausihuollon yhteydessä saman käynnin aikana erikseen sovittaessa. Lue lisää räystäskourujen puhdistus palveluista.

Kausihuolto Jousto on palvelumme, jossa lopullinen kustannus määräytyy pääosin huoltotoimenpiteisiin käytetyn ajan perusteella. Mikäli asiakkaalla ei ole etukäteen tiedossa tarvittavia huoltotoimia, niin voimme aloittaa katon kuntotarkastuksella ja tehdä tarvittavat huoltotoimet mahdollisuuksien mukaan joustavasti kuntotarkastuksen yhteydessä, jolloin säästyy aikaa ja rahaa. Mikäli asiakkaalla on jo etukäteen tiedossa tarvittavat huoltotoimenpiteet, voimme suorittaa vain asiakkaan pyytämät toimenpiteet ilman kuntotarkastusta. Suorittamastamme kausihuollosta ja mahdollisesta kuntotarkastuksesta saat aina kuitin lisäksi myös kirjallisen raportin tehdyistä havainnoista ja huoltotoimista. Se toimii hyvänä todisteena vakuutusyhtiölle, että olet huolehtinut velvollisuuksistasi kiinteistön omistajana. Tarvittaessa teemme kirjaukset myös talon huoltokirjaan.

Mikäli kaikkia huoltotoimia ei voida jostain syystä suorittaa saman käynnin yhteydessä (esim. puuttuvien materiaalien, vaadittavan ajan, olosuhteiden, tms. vuoksi) tai asiakkaan niin halutessa voimme tehdä osasta huoltotoimista myös kiinteähintaisen urakkatarjouksen ja suorittaa ne myöhemmin asiakkaan erillisestä tilauksesta.

Kausihuolto Jousto palvelumme on siis nimensä mukaisesti joustava palvelu joka taipuu asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin tarjoten nopean ratkaisun ongelmiin.

kuva joustava pieni

Joustava

Valitse sinulle parhaiten sopiva palvelumalli kattojen kuntotarkastukseen ja kausihuoltoihin. Valittavissa joustava Kausihuolto Jousto palvelumme tai kiinteähintainen Kuntotarkastus.

kuva paikallinen pieni

Paikallinen

Olemme lähellä asiakas ja nopeasti tavoitettavissa.

kuva turvallinen pieni

Turvallinen

Olemme vakuutettu ammattilainen ja koulutettu kattojen kuntoarvioja. Teemme työmme vastuullisesti ja turvallisesti. Olemme suorittaneet korkean paikan työskentelyn koulutuksen ja käytämme tarvittavia putoamissuojaimia.

Katon kuntotarkastus- ja kausihuoltopalvelumme

Some logo

Katon
Kuntotarkastus

Hinta alkaen

195 €

Vesikaton ja sadevesijärjestelmän visuaalinen kuntotarkastus. Sisältää kirjallisen raportin havainnoista ja suositelluista huoltotoimenpiteistä.

Tarkastuksessa käymme läpi mm…

– Vesikaton yleiskunto, kuten puhdistus tai pinnoitustarve.
– Vesikaton mahdolliset näkyvät vauriot, kuten rikkinäiset kattotiilet.
– Aluskatteen kunto.
– Läpivientien tiivistykset.
– Räystäskourujen puhdistustarpeen.
– Räystäskourujen kaadot.
– Syöksytorvet mahdollisten tukkeumien varalta.
– Lumiesteiden ja kattoturvatuotteiden kunto ja kiinnitykset.

Some logo

Katon Kausihuolto
Jousto

Hinta alkaen

135€ /käynti
+ 85€ /h

Vesikaton kausihuolto joustavalla tuntiveloituksella.
Kuntotarkastus ja huoltotoimet voidaan tehdä joustavasti samalla käynnillä, mikä säästää meidän aikaa ja asiakkaan rahaa. Tehtävät huoltotoimet sovitaan aina paikan päällä yhdessä asiakkaan kanssa. Huoltotöihin kuluvaan aikaan ja sitä kautta kustannukseen vaikuttaa tehtävien huoltotoimien lisäksi mm. olosuhteet, katemateriaali, rakennuksen koko, korkeus ja katon jyrkkyys.

Palvelu voi sisältää mm. seuraavia toimia.

– Katon kuntotarkastus
– Katon puhdistaminen oksista, lehdistä, havuista ja muusta irtonaisesta moskasta.
– Rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen.
– Vesikaton läpivientien, yms. tiivistäminen.
– Räystäskourujen kaatojen säätö.
– Muut pienimuotoiset huoltotoimet.

Taloyhtiöt ja isännöitsijät

Kysy tarjous kertaluontoisesta taloyhtiön katon
kuntotarkastuksesta tai kausihuollosta. Myös säännöllisesti
toistuvat tarkastukset ja/tai huollot onnistuu sopimuksen mukaan
edullisesti.