Palvelut

Huopakattojen puhdistus

Bitumihuopakate on arka materiaali ja vaatii erilaiset puhdistusmenetelmät ja välineet kuin esimerkiksi tiili- ja peltikate. Huopakatteen painepesua ei suositella, etenkään tavallisilla ns. kotitalouspainepesureilla, koska riskinä on katteen vahingoittuminen korkean pistemäisen vesipaineen seurauksena. Huopakaton karhea hiekkapaperimainen pinta toimii hyvänä tarttumapintana epäpuhtauksille sekä sammal- ja jäkäläkasvustolle ja asettaa omat haasteensa sen puhdistukselle. Huopakattojen kohdalla säännöllinen ennaltaehkäisevä sammaleenestokäsittely onkin erityisen tärkeää jos katto halutaan pitää hyvässä kunnossa. Huopakaton kunto, sekä kasvuston tyyppi ja määrä määrittelee sopivan puhdistusmenetelmän.

Huopakattojen puhdistuspalvelut

Some logo

Huopakaton
sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Hellävarainen ja edullinen, mutta toimiva puhdistusmenetelmä huopakatoille. Tuhoaa tehokkaasti orgaanisen mikrobikasvuston kuten sammaleen, jäkälän ja levän katolta ”juurineen”. Toimenpiteestä käytetään yleisesti myös nimitystä huopakaton myrkyttäminen, biocomppaus, sammaleen torjuntakäsittely tai kasvuston estokäsittely.

Sammaleenestoaine levitetään katolle ja sade hoitaa loput. Tulokset näkyy ajan kuluessa. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti noin 6-24kk sisällä käsittelystä. Jos kasvustoa on runsaammin, voidaan joissain tapauksissa olla tarvetta uusintakäsittelylle noin vuoden kuluttua, jotta katto puhdistuu kunnolla.

Soveltuu hyvin mm. huopakatoille, joissa kasvustoa esiintyy vasta maltillisesti, sekä ennalta ehkäisevänä käsittelynä ehkäisemään sammal- ja jäkäläkasvuston syntymistä. Hellävaraisin puhdistusmenetelmä huopakatoille, jota käytetään myös silloin kun kate ei kestä mekaanista puhdistusta.

Suosittelemme kaikille huopakatoille 3-5 vuoden välein ennaltaehkäisevänä käsittelynä, estämään sammaleen ja jäkälän muodostumista.

Some logo

Huopakaton
sammaleenpoisto

Hinta alkaen

8 €/m²

Sis.Alv.24%

Varmasti puhdasta. Kolmivaiheisen käsittelyn ansiosta katto tulee varmasti puhtaaksi. Ensimmäisessä vaiheessa käsittelemme katon sammaleenestoaineella, jolloin katolla oleva sammalkasvusto kuolee ja kuihtuu kasaan tyypillisesti 1-2kk sisällä.

Toisessa vaiheessa kuivunut kasvusto poistetaan mekaanisesti kaapimalla, harjaamalla, huuhtelemalla ja/tai puhaltimella noin 70%-90%:sesti.

Tämän jälkeen seuraa kolmas vaihe, jossa katto käsitellään uudelleen sammaleenestoaineella. Uusintakäsittely tuhoaa loput kasvustosta ”juurineen” ja jättää katolle suojan joka ehkäisee kasvuston uusiutumista muutaman vuoden ajan. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu lopullisesti noin 6-24kk sisällä uusintakäsittelystä, mutta koska valtaosa näkyvästä kasvustosta poistetaan mekaanisesti on katto heti toisen vaiheen jälkeen huomattavasti paremman näköinen.

Soveltuu hyvin mm. huopakatoille joissa kasvustoa on jo ehtinyt kertyä reippaammin, mutta kate on edelleen hyvässä kunnossa ja kestää mekaanisen käsittelyn.

Palveluun sisältyy aina myös räystäskourujen tyhjäys.

Some logo

Huopakaton
jälkihoito

Hinta alkaen

4 €/m²

Sis.Alv.24%

Kun ei malta odottaa. Tyypillisesti sade hoitaa huopakaton puhdistuksen kuolleesta kasvustosta sammaleenestokäsittelyn jälkeen ajan kuluessa. Aina ei ole kuitenkaan aikaa odottaa, että luonto tekee tehtävänsä. Huopakatteen karhea pinta yhdistettynä loivaan kattopintaan heikentää sateen huuhtelutehoa ja lopullinen puhdistuminen saattaa kestää odotettua pidempään. Kun huopakaton sammaleenestokäsittelystä on kulunut 1-2kk voidaan puhdistumista nopeuttaa poistamalla kuollut kasvusto katolta hellävaraisesti kaapimalla, harjaamalla, puhaltimella ja/tai huuhtelemalla.

Tarkoitettu valinnaiseksi jälkihoidoksi puhdistumisen nopeuttamiseksi ja lisäpalveluksi Huopakaton sammaleenestokäsittely -palvelulle tarpeen mukaan.

 

Esimerkki kustannuslaskelma

bitumihuopa

Rintamamies talo Seinäjoella. Huopakatto, 170m2 kattopinta-alaa.

Huopakaton sammaleenestokäsitelly urakka.

Kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus urakkahinnasta 612€
Materiaalien/tarvikkeiden osuus urakkahinnasta 68€
Kokonaishinta urakalle 680€

Mahdollinen kotitalousvähennys 40% työnosuudesta vähennettynä 100€ omavastuulla = 172€

Kustannukseksi jää kotitalousvähennys huomioiden 680€ 508€

Hinnat sis. alv. 24%

Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.