Palvelut

Huopakaton puhdistus ja sammaleenesto

Pitämällä huopakatosta hyvää huolta maksimoit katon käyttöiän sekä vähennät tarvetta kokonaisvaltaiselle katon uusimiselle. Kun havaitset huopakatossasi sammaloitumista, ota rohkeasti yhteyttä ja palautetaan kattosi alkuperäiseen loistoonsa.

Huopakattojen puhdistuspalvelut - Tehokkaat ja kestävät ratkaisut jokaiselle huopakatolle

Some logo

Huopakaton sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Ennaltaehkäisevä budjettiratkaisu.

Huopakaton sammaleenestokäsittely on hellävarainen, edullinen sekä tehokas puhdistusmenetelmä, joka on parhaimmillaan ennaltaehkäisevästi käytettynä kun kasvusto ei ole vielä vallannut kattoa. Käsittely tuhoaa katolta tehokkaasti orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, jäkälän ja levän itiöineen.

Some logo

Huopakaton sammaleenpoisto

Hinta alkaen

8 €/m²

Sis.Alv.24%

Nopeasti eroon sammaleesta.

Puhdas lopputulos kolmivaiheisen käsittelyn ansiosta. Tämä perusteellisempi sammaleenpoisto ja katon puhdistus soveltuu huopakatoille joissa kasvustoa on jo ehtinyt kertyä reippaammin, mutta kate on edelleen hyvässä kunnossa ja kestää mekaanisen käsittelyn. Palveluun sisältyy aina myös räystäskourujen tyhjäys.

Asiakkaamme kertovat

Miksi huopakaton säännöllinen käsittely ja puhdistus on tärkeää?

Puhdas ja sammaleeton huopakatto kestää aikaa

Hyvin hoidettu huopakatto voi kestää jopa 30 vuotta. Karkeapintaiset bitumihuovat ovat alttiita likaantumiselle sekä kasvuston aiheuttamille vaurioille. Säännöllinen puhdistus ja sammaleenesto ennaltaehkäisevät vaurioita ja takaavat katollesi maksimaalisen eliniän.

Bitumihuopakaton puhdistus ja pinnoitus
puhdas katto on tyylikäs

Puhdas katto on tyylikäs

Puhdas ja uudenveroinen huopakatto kestää paitsi aikaa, myös katseita. Katto on kotisi kruunu, johon ohikulkijat, vierailijat tai jopa potentiaalisen ostajat kiinnittävät ensimmäisenä huomiota. Puhdistettu ja sammaleeton katto antaa välittömän kuvan, että kiinteistöstä on pidetty hyvää huolta.

Hyväkuntoinen katto säästää rahaa

Oikea-aikaiset ja ammattitaidolla tehdyt puhdistukset ja käsittelyt ennaltaehkäisevät huopakattojen yleisiä ongelmia. Kun pidät kattosi puhtaana sammaleesta ja roskista, madallat riskiä huopakatteen ennenaikaiselle kulumiselle,kasvuston aiheuttamille pinnoitevaurioille sekä kattorakenteiden kosteusvaurioille. Roskat ja sammalkasvusto keräävät katolle kosteutta, joka ajan myötä voi tunkeutua syvemmälle kattorakenteisiin.

sammaleeton katto kestää aikaa

Valitse katollesi sopivin palvelu

Huopakatoille on kaksi vaihtoehtoista palvelukokonaisuutta, joista voit kattosi kunnon mukaan valita parhaiten sopivimman vaihtoehdon. Jos et ole varma, mikä palvelu sinulle sopii parhaiten, ota meihin yhteyttä ja varaa maksuton arviointikäynti.

Huopakaton sammaleenestopalvelu

Huopakaton sammaleenestokäsittely on edullinen ja tehokas puhdistusmenetelmä, joka pitää sammaleen ja jäkälän loitolla jopa vuosien ajan. Käsittely tuhoaa katolta
tehokkaasti orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, jäkälän ja levän itiöineen.

Toimenpiteestä käytetään yleisesti myös nimitystä huopakaton myrkyttäminen, biocomppaus, sammaleen torjuntakäsittely tai kasvuston estokäsittely.

Sammaleenestoaine levitetään katolle, jonka jälkeen annetaan sateiden puhdistaa katto luonnollisesti. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti kokonaan noin 6-24 kuukauden sisällä käsittelystä. Jos näkyvää kasvustoa on jo runsaammin katolla, voi joissain tapauksissa olla tarvetta uusintakäsittelylle noin vuoden kuluttua.

Sammaleenestokäsittely toimii erityisesti huopakatoilla, joissa kasvustoa esiintyy vasta maltillisesti. Kyseessä on hellävaraisin puhdistusmenetelmä huopakatoille, jota käytetään myös silloin kun kate ei kestä mekaanista puhdistusta.

Suosittelemme sammaleenestokäsittelyä ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä kaikille huopakatoille 3-5 vuoden välein.

Huopakaton sammaleenpoisto

Puhdas lopputulos kolmivaiheisen käsittelyn ansiosta. Ennen mekaanista puhdistusta käsittelemme katon tarvittaessa sammaleenestoaineella, jolloin katolla oleva sammalkasvusto kuolee ja kuihtuu kasaan noin 1-2 kuukauden sisällä, mikä tekee mekaanisen puhdistuksen helpommaksi.

Kuollut ja kuivunut kasvusto poistetaan mekaanisesti tyypillisesti kaapimalla, harjaamalla, huuhtelemalla tai puhaltamalla. Menetelmä valitaan tapauskohtaisesti kohteen ja kasvuston mukaan.

Sammaleenpoiston jälkeen katto käsitellään uudelleen sammaleenestoaineella. Uusintakäsittely tuhoaa loput kasvustosta itiöineen ja ehkäisee kasvuston uusiutumista muutaman vuoden ajan. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu lopullisesti noin 6-24 kuukauden sisällä käsittelystä, mutta koska valtaosa näkyvästä kasvustosta poistetaan mekaanisesti, on katto heti käsittelyn jälkeen huomattavasti paremman näköinen.

Kokonaisvaltainen sammaleenpoisto soveltuu huopakatoille joissa kasvustoa on jo ehtinyt kertyä reippaammin, mutta kate on edelleen hyvässä kunnossa ja kestää mekaanisen käsittelyn. Palveluun sisältyy aina myös räystäskourujen tyhjäys.

Pakettien vertailu Sammaleenesto- käsittely Sammaleenpoisto
Maksuton arviointikäynti

Käymme asiakkaan luona tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot urakkatarjouksen tekemistä varten. Samassa yhteydessä käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi suositellut toimenpiteet asiakkaan katolle
Irtoroskien poisto katolta

Puhdistamme katon tarvittaessa ennen varsinaista puhdistuskäsittelyä oksista, lehdistä, havuista, ym. irtonaisesta moskasta puhaltimella ja/tai harjaamalla.
Jälkien siistiminen

Siistimme jälkemme urakan päätteeksi, esim haravoimalla katolta tippuneet sammaleet pihasta.
Huopakatteen käsittely sammaleenestoaineella

Käsittelemme katon ammattikäyttöön tarkoitetulla sammaleenestoaineella, joka tuhoaa tehokkaasti kaiken orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, levän ja jäkälän. Aine myös ehkäisee kasvuston uudelleen muodostumista. Suosittelemme säännöllistä uudelleen käsittelyä 3–5 vuoden välein olosuhteista riippuen.
Sammaleen poisto mekaanisesti

Poistamme mekaanisesti kaapimalla, harjaamalla, huuhtelemalla ja/tai puhaltimella noin 70-90 % näkyvästä kasvustosta, lähinnä sammaleesta, jolloin katon puhdistuminen nopeutuu merkittävästi.
Räystäskourujen tyhjäys

Tyhjäämme ränneihin kertyneen moskan puhdistuksen päätteeksi.
Jätteen kuljetus käsiteltäväksi

Ellei kiinteistössä ole kompostia, tms. johon puhdistuksessa syntyvä jäte (sammal moska) voidaan sijoittaa, niin huolehdimme kiinteän jätteen kuljettamisesta asianmukaisesti käsiteltäväksi.
Tyypillinen alkaen hinta katon neliömetriä kohti (sis. alv. 24 %)

Lopullinen hinta käy ilmi arviontikäynnin jälkeen tekemästämme tarjouksesta.
alk. 3 €/m2
alk. 8 €/m2
Kotitalousvähennyskelpoisen työn osuus urakkahinnasta tyypillisessä omakotitalon katon puhdistusurakassa.
80-90%

Ilmoitetut hinnat ovat tyypillisiä arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja. Jokainen kohde on erilainen ja
hinnoitellaan erikseen arviointikäynnin perusteella. Hintaan vaikuttavia tekijöitä on mm. katon
kaltevuus, kasvuston määrä katolla, rakennuksen korkeus, katteen kunto, sekä kohteen koko ja
sijainti. Ilmoittamamme hinnat pitää sisällään tarvittavat kemikaalit, laitteet ja välineet, joita urakan
suorittamisessa vaaditaan.

Huopakaton kunnossapito on investointi, joka maksaa itsensä takaisin

Tilaaminen on helppoa - näin palvelu toimii

Suunnittelu ja alkukartoitus

Käymme paikan päällä tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot
urakkatarjouksen tekemistä varten. Samalla käymme kanssasi läpi suositellut toimenpiteet katolle. Jokainen katto on erilainen, huolellinen suunnittelu on avain täydelliseen lopputulokseen. Yhdessä asiakkaan kanssa valittu palvelukokonaisuus varmistaa kustannustehokkaimman ja pitkällä aikavälillä parhaan lopputuloksen.

Marko suorittamassa alkukartoitusta huopakatolle

Irtoroskien poisto katolta

Riippumatta tehdäänkö katolle pelkkä sammaleenestokäsittely vai kolmivaiheinen sammaleenpoisto, ensimmäisenä puhdistamme katon irtoroskista, kuten oksista ja lehdistä. Tämä varmistaa sammaleenestoaineen imeytymisen kauttaaltaan kasvustoon.

Siirtoroskien poisto

Sammaleen poisto mekaanisesti

Mikäli katolle on päätetty tehdä sammaleen poisto, ennen mekaanista puhdistusta katto käsitellään tarvittaessa kertaalleen sammaleenestoaineella joka tappaa ja kuivattaa kasvuston tehden puhdistuksesta helpompaa. Noin 1-2 kk sammaleenestokäsittelyn jälkeen poistamme mekaanisesti kaapimalla, harjaamalla, puhaltimella ja/tai huuhtelemalla kuolleen näkyvän kasvuston, joka ei ole katolta itsestään irronnut. Tyhjennämme ränneihin kertyneen moskan puhdistuksen päätteeksi.

Vahvasti sammaloituneen huopakaton sammaleen poisto mekaanisesti

Huopakatteen käsittely sammaleenestoaineella

Sammaleenpoiston viimeisenä vaiheena tai mikäli katolle tehdään vain pelkkä sammaleenestokäsittely, katto käsitellään ammattikäyttöön tarkoitetulla sammaleenestoaineella, joka tuhoaa tehokkaasti kaiken orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, levän ja jäkälän itiöineen. Aine myös ehkäisee kasvuston uudelleen muodostumista. Suosittelemme säännöllistä uudelleen käsittelyä 3–5 vuoden välein olosuhteista riippuen.

Ammattikäyttöön tarkoitetun sammaleenestoaineen levitys huopakatolle

Tarkastus ja loppusiivous

Valitsitpa minkä tahansa palvelun, pidämme huolen että lopputulos on täydellinen ja työmaa yhtä siistissä kunnossa kuin sinne saapuessakin. Neuvomme myös miten jatkossa parhaiten pidät kattosi puhtaana ja kunnossa.

Puhdas ja siisti ympäristö huopakaton operoinnin jälkeen

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Palvelusta ja urakasta riippuen noin 80 – 90 % kokonaishinnasta on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Kotitalousvähennys on 2250 euroa per henkilö. Ota huomioon, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten esimerkiksi pariskunnan omistamassa kiinteistössä hyöty voi nousta 4500 euroon.

Pyydä tarjous huopakaton puhdistuksesta ja käsittelystä – Säästä rahaa ja vältä kallis kattoremontti

Huopakaton puhdistus mekaanisesti sammaleesta ja säännölliset ennaltaehkäisevät sammaleenestokäsittelyt pitävät kattosi kestävänä ja tyylikkäänä jopa vuosikymmenten ajan. Säännöllisellä huolenpidolla huopakattosi voi kestää jopa yli 30 vuotta.

Tilaus / tarjouspyyntölomake

    Palvelut, joista olen kiinnostunut
    Huopakaton sammaleenestokäsittely
    Huopakaton sammaleenpoisto
    Muu palvelu

    Kohde

    Usein kysyttyjä kysymyksiä

    Olemme keränneet alle usein toistuvia kysymyksiä asiakkailtamme ja vastanneet niihin. Jos et löydä tästä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, niin voit toki olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme.

    Huopakaton säännöllinen puhdistus ja sammaleenesto auttavat ylläpitämään katon kuntoa, ehkäisevät kosteusvaurioita ja pidentävät katon käyttöikää. Sammaleen kasvu voi heikentää katon rakennetta, aiheuttaa vuotoja ja kerätä kosteutta.

    Huopakatto tulisi puhdistaa irtoroskista kuten lehdistä, havuista ja oksista vähintään vuosittain. Kato tulisi käsitellä sammaleenestoaineella olosuhteista riippuennoin 3-5 vuoden välein. Varjoisissa paikoissa tiheämpi käsittelyväli on suositeltavaa.

    Huopakaton pesu painepesurilla ei ole yleensä suositeltavaa ainakaan ilman kokemusta ja ammattilaisvälineitä. Sammal ja jäkälä tarttuu huopakaton karkeaan pintaan niin tiukasti, että puhdistamiseen tarvitaan suurta tehoa. Ammattilaisten laitteissa vesituotto on moninkertainen kuluttajalaitteisiin verrattuna ja sen ansiosta painetta voidaan säätää reilusti alemmaksi puhdistustehon laskematta liiaksi. Hyväkuntoinen huopakatto kestää matalalla paineella tehdyn pesun (huuhtelun), mutta huonokuntoisempi yleensä ei. Painepesu kuluttaa kuitenkin aina hyväkuntoistakin huopakattoa. Huopakaton puhdistaminen sammaleesta ja jäkälästä on mahdollista, mutta mielestämme painepesuri ei ole siihen paras ja ensisijainen väline ja suosimme itse yleensä muita menetelmiä.

    Sammaleenestoaine levitetään huopakatolle ruiskuttamalla matalapaineruiskulla.

    Tarkasta huopakatto säännöllisesti vähintään vuosittain vaurioiden varalta ja puhdista se tarvittaessa irto moskista kuten lehdistä ja havuista esim lehtipuhaltimella. Vältä tarpeetonta kävelemästä katolla, jotta et kuluta huopakaton pintaa tarpeettomasti.

    Huopakaton puhdistus ja sammaleenesto ovat mahdollisia tehdä itse, mutta ammattilaisen käyttöä suositellaan varmistamaan työn laatu ja turvallisuus.

    Jos huopakatolla on jo sammalta, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen pikimmiten. Huopakate on herkkä materiaali, jonka puhdistaminen vaatii äärimmäistä huolellisuutta.

    Sammaleen kasvua voi estää pitämällä katon tunnollisesi puhtaana lehdistä ja roskista, sekä käyttämällä säännöllisesti sammaleenestoaineita.

    Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

    Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.