Palvelut

Peltikattojen puhdistus

Pelti on katemateriaaleista helppohoitoisin, mutta täysin huoltovapaa sekään ei ole. Peltikatotkin vaativat säännöllistä puhdistusta, jotta vältetään pinnoitteen vaurioituminen ja pidetään katto siistinä. Peltikatto on suositeltava pestä vähintään 10-vuoden välein vaikka katolla ei helposti havaittavaa sammal/jäkälä kasvustoa vielä olisikaan. Katon pinnalle muodostuu aina ajan kanssa ohut kalvo likaa ja ilmansaasteita, jotka toimivat kasvualustana yleensä ensin leväkasvustolle ja myöhemmin myös jäkälälle, jotka ”syövät” peltikaton pinnoitteen pilalle. Katon pesua tuleekin ajatella ennen muuta ennalta ehkäisevänä toimenpiteenä, jota ei kannata venyttää liian myöhäälle. Samalla kotisi ilme nuorentuu huomattavasti kun tumma likakalvo pestään katolta pois ja katon alkuperäinen väri tulee näkyviin.

Jos katolla kasvaa jo jäkälää niin pesu kannattaa tehdä kiireesti, koska jäkälä syö ajan kanssa itsensä läpi peltikaton pinnoitteesta ja jos ongelmaan ei tartu hyvissä ajoin, niin on edessä kalliimpi kattoremontti, kuten peltikaton uudelleenmaalaus. Peltikattojakin on erilaisia, osassa pinnoite on huokoisempi kuin toisissa, jolloin kasvusto ja epäpuhtaudet tarttuu kiinni herkemmin

Peltikattojen puhdistuspalvelut

Some logo

Peltikaton
sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Edullisesti puhdasta sateita hyödyntäen. Sammaleenestokäsittely tuhoaa mm sammal- ja leväkasvuston katolta. Sammaleenestoaine levitetään katolle ja sade hoitaa loput huuhdellen kuollutta kasvustoa katolta. Tulokset näkyy ajan kuluessa. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti noin 6-24kk sisällä käsittelystä.

Soveltuu peltikatoille, joissa lika on pääosin orgaanista sammal ja/tai levä kasvustoa ja kasvustoa on vasta vähän esim. varjopaikoissa. Mikäli katolla on runsaasti jäkälä kasvustoa, suosittelemme painepesua.

Some logo

Peltikaton
painepesu

Hinta alkaen

6 €/m²

Sis.Alv.24%

Puhdasta pintaa pikaisesti. Painepesulla tulee varmasti puhdasta pintaa, tulokset näkyy välittömästi ja se onkin tyypillisin puhdistusmenetelmä peltikatoille.

Pesemme katon painepesurilla vahingoittamatta peltikaton pinnoitetta. Pesurin paine säädetään kohteen mukaan sopivaksi. Pesu poistaa näkyvän lian kuten ilmansaasteet ja orgaanisen sammal-, levä- ja jäkäläkasvuston. Tarvittaessa käsittelemme hankalimmat paikat pesuaineella ennen painepesua, jotta lika irtoaa helpommin ja varmistetaan laadukas lopputulos. Tarvittaessa erityisesti alkukeväästä ja loppusyksystä pesemme katot lämpimällä vedellä, joka kokemuksemme mukaan edesauttaa puhdistumista kylmällä ilmalla.

Soveltuu lähes kaikille peltikatoille, joissa alkuperäinen pinnoite on ehjä (maali ei hilseile) ja kun halutaan nopeasti täysin puhdas katto. Suosittelemme tehtäväksi tarpeen mukaan tai vähintään 10-vuoden välein.

Esimerkki kustannuslaskelma

konesaumakatto

Rintamamies talo Seinäjoella. Peltikatto 170m2 kattopinta-alaa.

Peltikaton painepesu-urakka

Kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus urakkahinnasta 1190€
Materiaalien/tarvikkeiden osuus urakkahinnasta 0€
Kokonaishinta urakalle 1190€

Mahdollinen kotitalousvähennys 40% työnosuudesta vähennettynä 100€ omavastuulla = 376€

Kustannukseksi jää kotitalousvähennys huomioiden 1190€ 814€

Hinnat sis. alv. 24%

Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.