Palvelut

Peltikaton pesu ja sammaleenesto

Kallis kattoremontti ei ole aina tarpeen – oikea-aikainen puhdistus tai sammaleenestokäsittely jatkaa kattosi elinkaarta ja lykkää kokonaisvaltaista kattoremonttia jopa kymmenillä vuosilla. Kun peltikattosi näyttää kuluneelta tai likaiselta, ota rohkeasti yhteyttä niin laitamme sen uuteen uskoon!

Peltikattojen puhdistuspalvelut - Tehokkaat ja kestävät ratkaisut kaikille peltikatoille

Some logo

Peltikaton sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Ennaltaehkäisevä budjettiratkaisu.

Sammaleenestokäsittely tuhoaa sammal-, jäkälä- ja leväkasvuston perusteellisesti. Sammaleenestoaine levitetään katolle, jonka jälkeen sateen annetaan huuhdella kuollut kasvusto rännejä pitkin alas puhdistaen katon. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti muutaman kuukauden sisällä käsittelystä. Käsittely soveltuu peltikatoille, joissa lika on pääosin orgaanista sammal- tai leväkasvustoa ja kasvustoa on vasta vähän. Mikäli katolla on runsaasti kasvustoa, suosittelemme painepesua.

Some logo

Peltikaton
huoltopesu

Hinta alkaen

6 €/m²

Sis.Alv.24%

Herätä vanha peltikatto henkiin

Peltikaton painepesu takaa täydellisen lopputuloksen, joka näkyy välittömästi. Pesu poistaa näkyvän lian kuten lehdet, siitepölyn, sekä orgaanisen sammal-, levä- ja jäkäläkasvuston. Tarvittaessa käsittelemme hankalimmat paikat miedolla pesuaineella ennen painepesua, jotta lika irtoaa tehokkaammin. Käytämme ainoastaan peltikatolle suunnattuja, pinnoiteturvallisia pesuaineita.

Pesu suoritetaan loivilla katoilla tyypillisesti suoraan katolta käsin, ja jyrkillä katoilla henkilönostimen avulla. Huoltopesu painepesurilla soveltuu lähes kaikille peltikatoille, joissa alkuperäinen pinnoite on ehjä ja kun halutaan nopeasti täysin puhdas katto. Huoltopesu olisi hyvä tehdä noin 10 vuoden välein, tai aina kun katolle on kertynyt pinttynyttä likaa eikä katto puhdistu vesisateella.

Asiakkaamme kertovat

Miksi peltikatosta kannattaa pitää hyvää huolta?

Puhdistettu peltikatto kestää aikaa

Säännöllisesti puhdistettu peltikatto voi kestää jopa sata vuotta. Likaiset kattopellit kuivuvat hitaammin sateen jälkeen, jolloin erilaiset kasvustot alkavat viihtymään katolla aiheuttaen ajan saatossa vaurioita peltikaton pinnoitteelle. Oikea-aikaiset pesut ja sammaleenestokäsittelyt ehkäisevät katon kulumista ja pidentävät katteen käyttöikää.

Hyvin puhdistettu peltikatto kestää aikaa
puhdas peltikatto on tyylikäs

Puhdas peltikatto on tyylikäs

Puhdas ja uudenveroinen peltikatto kestää paitsi aikaa, myös katseita. Katto on kotisi kruunu, johon ohikulkijat, vierailijat tai jopa potentiaalisen ostajat kiinnittävät ensimmäisenä huomiota. Kiiltävä katto antaa selkeän kuvan, että kiinteistöstä on pidetty hyvää huolta.

Hyväkuntoinen katto säästää rahaa

Oikea-aikaiset ja ammattitaidolla tehdyt huoltopesut ennaltaehkäisevät peltikatoille yleisiä ongelmia, kuten pinnoitevaurioita ja korroosiota. Kun pidät peltikattosi puhtaana, madallat riskiä kattopeltien ennenaikaiselle kulumiselle ja vältät kalliimmat korjaustyöt.

Hyväkuntoinen peltikatto säästää rahaa

Valitse katollesi sopivin palvelu

Peltikaton puhdistus- ja käsittelypalvelumme on jaettu kahteen eri pakettiin, joista voit kattosi kunnon mukaan valita parhaiten sopivimman vaihtoehdon. Jos et ole varma, mikä palvelu sinulle sopii parhaiten, ota meihin yhteyttä ja varaa maksuton arviointikäynti.

Peltikaton sammaleenestokäsittely

Sammaleenestokäsittely tuhoaa sammal-, jäkälä- ja leväkasvuston perusteellisesti. Sammaleenestoaine levitetään katolle, jonka jälkeen sateen annetaan huuhdella kuollut kasvusto rännejä pitkin alas puhdistaen katon. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti muutaman kuukauden sisällä käsittelystä. Käsittely soveltuu peltikatoille, joissa lika on pääosin orgaanista sammal tai leväkasvustoa ja kasvustoa on vasta vähän. Mikäli katolla on runsaasti kasvustoa, suosittelemme huoltopesua.

Peltikaton sammaleeneston prosessikuvaus

Peltikaton huoltopesu

Peltikaton painepesu takaa täydellisen lopputuloksen, joka näkyy välittömästi. Pesu poistaa näkyvän lian kuten lehdet, siitepölyn, sekä orgaanisen sammal-, levä- ja jäkäläkasvuston. Tarvittaessa käsittelemme hankalimmat paikat miedolla pesuaineella ennen painepesua, jotta lika irtoaa tehokkaammin. Käytämme ainoastaan peltikatolle suunnattuja, pinnoiteturvallisia pesuaineita.

Pesu suoritetaan loivilla katoilla tyypillisesti suoraan katolta käsin, ja jyrkillä katoilla henkilönostimen avulla. Huoltopesu painepesurilla soveltuu lähes kaikille peltikatoille, joissa alkuperäinen pinnoite on ehjä ja kun halutaan nopeasti täysin puhdas katto. Huoltopesu olisi hyvä tehdä noin 10 vuoden välein, tai aina kun katolle on kertynyt pinttynyttä likaa eikä katto puhdistu vesisateella.

Peltikaton huoltopesun prosessikuvaus
Pakettien vertailu Sammaleenesto- käsittely Huoltopesu
Maksuton arviointikäynti

Käymme asiakkaan luona tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot urakkatarjouksen tekemistä varten. Samassa yhteydessä käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi suositellut toimenpiteet asiakkaan katolle
Irtoroskien poisto katolta

Puhdistamme katon tarvittaessa ennen varsinaista puhdistuskäsittelyä oksista, lehdistä, havuista, ym. irtonaisesta moskasta puhaltimella ja/tai harjaamalla.
Peltikatteen käsittely sammaleenestoaineella

Käsittelemme katon ammattikäyttöön tarkoitetulla sammaleenestoaineella, joka tuhoaa tehokkaasti orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen ja levän. Suosittelemme säännöllistä uudelleen käsittelyä 3–5 vuoden välein, jotta katto pysyy puhtaana kasvustosta
Ympäristön suojaaminen ja jälkien siistiminen

Suojaamme ympäristön tarvittavislta osin ja siistimme jälkemme urakan päätteeksi.
Katon pesu

Pesemme katon painepesurilla vahingoittamatta peltikatteen pinnoitetta. Pesu poistaa kaiken näkyvän lian ja kasvuston kattopinnalta
Räystäskourujen puhdistus A)

Räystäskourujen sisä- ja ulkopuolinen puhdistus.
A)
Tyypillinen alkaen hinta katon neliömetriä kohti (sis. alv. 24 %)

Lopullinen hinta käy ilmi arviontikäynnin jälkeen tekemästämme tarjouksesta.
alk. 3 €/m2
alk. 6 €/m2

Ilmoitetut hinnat ovat tyypillisiä arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja. Jokainen kohde on erilainen ja hinnoitellaan erikseen arviointikäynnin perusteella. Hintaan vaikuttavia tekijöitä on mm. katon kaltevuus, kasvuston määrä katolla, rakennuksen korkeus, katteen kunto, sekä kohteen koko ja sijainti. Ilmoittamamme hinnat pitää sisällään tarvittavat kemikaalit, laitteet ja välineet, joita urakan suorittamisessa vaaditaan.

Katon pesussa käytämme tyypillisesti polttomoottorikäyttöistä pesuria, jolloin kiinteistössä ei tarvitse olla voimavirtapistorasiaa. Mikäli käytämme pesuun lämmintä vettä, vesi lämmitetään pesurilla, eli kiinteistöstä otamme aina vain kylmää vettä.

A) Kaikkiin urakoihin on mahdollista sisällyttää haluttaessa räystäskourujen sisä ja/tai ulkopuolinen puhdistus. Tämä ei kuitenkaan oletuksena kuulu urakkaan ellei siitä ole erikseen kirjallisesti muuta sovittu.

Peltikaton kunnossapito on investointi, joka maksaa itsensä pitkällä aikavälillä takaisin

Tilaaminen on helppoa - näin palvelu toimii

Suunnittelu ja alkukartoitus

Käymme paikan päällä tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot urakkatarjouksen tekemistä varten. Samassa yhteydessä käymme yhdessä läpi suositellut toimenpiteet asiakkaan katolle. Jokainen katto on erilainen, minkä vuoksi suoritamme huolellisen alkukartoituksen ennen jokaista urakkaa.

Henkilönostin peltikattoisen talon edessä

Pohjatyöt ja katon valmistelu

Ennen katolle kiipeämistä ympäristö ja irtaimisto suojataan tarpeen mukaan, sekä katto puhdistetaan suuremmista irtoroskista. Irtoroskien poisto helpottaa kattopeltien puhdistusta.

Power-Puhdistuksen pakettiauto asiakkaan peltikattoisen omakotitalon edessä

Vaihtoehto 1: Peltikaton käsittely sammaleenestoaineella

Katto käsitellään ammattikäyttöön tarkoitetulla sammaleenestoaineella, joka
tuhoaa tehokkaasti kaiken orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, levän ja jäkälän itiöineen. Aine myös ehkäisee kasvuston uudelleen muodostumista. Suosittelemme säännöllistä uudelleen käsittelyä 3–5 vuoden välein olosuhteista riippuen.

Peltikaton käsittely sammaleenestoaineella

Vaihtoehto 2: Katon pesu

Pesemme katon painepesurilla vahingoittamatta kattopeltejä. Paine säädetään kohteen mukaan sopivaksi, ja tarvittaesa käytämme kuumavesipesuria tehostaaksemme pesutulosta. Pesu poistaa välittömästi kaiken näkyvän lian ja kasvuston kattopinnalta. Huuhtelemme räystäskourut puhtaaksi katon pesun yhteydessä. Puhdistamme katon pesun seurauksena tulleet roiskeet räystäskourujen
ulkopinnoilta. Myös räystäs- ja otsalaudat sekä rakennuksen seinät, ikkunat,
terassit ja pihalaatoitukset huuhdellaan tarpeen niin vaatiessa.

Pesty peltikatto on tyylikäs

Viimeistely ja lopputarkastus

Pidämme jokaisen urakan jälkeen huolen, että lopputulos vastaa sekä korkeita standardejamme että odotuksiasi. Varmistamme samalle, että työmaa on yhtä siistissä kunnossa kuin sinne saapuessakin.

Viimeistely ja lopputarkastus

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Palvelusta ja urakasta riippuen noin 80 – 90 % kokonaishinnasta on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Kotitalousvähennys on 2250 euroa per henkilö. Ota huomioon, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten esimerkiksi pariskunnan omistamassa kiinteistössä hyöty voi nousta 4500 euroon.

Pyydä tarjous peltikaton puhdistuksesta – Vältä kattoremontti ja säästä tuhansia euroja

Peltikaton puhdistus ja sammaleenestokäsittely pitävät peltikattosi kestävänä ja tyylikkäänä jopa vuosikymmenten ajan vähentäen samalla tarvetta kokonaisvaltaiselle kattoremontille. Kun pidät arvokkaasta peltikatostasi hyvää huolta, voit säästää jopa tuhansia euroja korjauskustannuksissa.

Tilaus / tarjouspyyntölomake

  Palvelut, joista olen kiinnostunut
  Peltikaton sammaleenestokäsittely
  Peltikaton huoltopesu
  Muu palvelu

  Kohde

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Olemme keränneet alle usein toistuvia kysymyksiä asiakkailtamme ja vastanneet niihin. Jos et löydä tästä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, niin voit toki olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme.

  Peltikaton säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään katon kuntoa, estää ruostumista sekä pidentää katon käyttöikää. Lisäksi se parantaa katon ulkonäköä ja lisää kiinteistön arvoa.

  Peltikatto tulisi tarvittaessa puhdistaa vuosittain puista tippuneista oksista, lehdistä ja havuista. Sammaleenestokäsittely olisi suositeltavaa tehdä noin 3-5 vuoden välein ennalta ehkäisevänä huoltotoimena. Huoltopesu on suositeltava tehdä olosuhteista riippuen noin 10v välein tai tarvittaessa aiemmin jos katto vaikuttaa likaiselta..

  Peltikaton puhdistukseen suositellaan käytettäväksi mietoja, katon pinnoitteelle sopivia puhdistusaineita. Vältä voimakkaita kemikaaleja, jotka voivat vahingoittaa pinnoitetta. Aineen valintaan vaikuttaa myös onko lika orgaanista vai esim nokea tai muuta ilmansaastetta. Aina on kuitenkin suositeltavaa käyttää biohajoavia puhdistusaineita ja konsultoida ammattilaista aineen valinnassa. Monesti myös pelkkä puhdas vesi voi riittää puhdistamaan peltikatto.

  Peltikaton voi puhdistaa painepesurilla, mutta on tärkeää käyttää sopivaa painetta ja suutinta välttääkseen pinnoitteen vaurioitumisen. Kotitalouskäyttöön tarkoitettujen painepesurien pesuteho ei välttämättä aina riitä laadukkaaseen puhdistukseen tai katon peseminen sellaisella voi olla toivottoman hidasta. Ammattilaisten käyttämät pesurit ovat pesuteholtaan moninkertaisia.

  Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

  Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.