Palvelut

Tiilikattojen puhdistus- ja pinnoituspalvelut

Kallis kattoremontti ei ole aina ainut vaihtoehto – huolellinen puhdistus ja pinnoitus herättää vanhan kattosi henkiin. Kun tiilikattosi näyttää likaiselta tai katolla näkyy merkkejä sammaleesta, ota rohkeasti yhteyttä niin laitamme sen uuteen uskoon!

Tiilikattojen puhdistuspalvelut

Some logo

Tiilikaton
sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Ennaltaehkäisevä budjettiratkaisu.

Tuhoaa juuriaan myöten orgaanisen mikrobikasvuston kuten sammaleen, jäkälän ja levän. Käsittely ehkäisee myös uuden kasvuston muodostumista.

Sammaleenestoaine levitetään katolle, jonka jälkeen katto puhdistuu luonnollisesti sateen myötä. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti noin 1-2 vuoden sisällä käsittelystä.
Ennaltaehkäisevä käsittely toimii erinomaisesti tiilikatoille, joissa kasvustoa on vasta maltillisesti, sekä säännöllisenä ennaltaehkäisevänä käsittelynä.

Some logo

Tiilikaton sammaleenpoisto ja -estokäsittely

Hinta alkaen

5,5 €/m²

Sis.Alv.24%

Nopeammin näkyviä tuloksia.

Poistamme mekaanisesti kaapimalla noin 70% näkyvästä sammalkasvustosta, jonka jälkeen katolle levitetään sammaleenestoaine, joka tuhoaa tehokkaasti lopun kasvustosta. Sammaleenestoaineen suojaava vaikutus kestää usean vuoden ajan.

Tuloksia saat pelkkää sammaleenestoa nopeammin, sillä mekaanisen kaapimisen avulla saadaan heti valtaosa näkyvästä sammaleesta poistettua katoltasi.
Sammaleenestokäsittely soveltuu hyvin tiilikatoille, joissa sammalkasvustoa on jo ehtinyt hieman kertyä, mutta kattotiilien alkuperäinen pinnoite on edelleen hyvässä kunnossa.

Some logo

Tiilikaton pesu,
sammaleenesto ja pinnoitus

Hinta alkaen

10 €/m²

Sis.Alv.24%

Tiilikaton täysihoito, joka palauttaa kattosi alkuperäiseen loistoonsa.

Pidennä kattosi elinkaarta edullisesti pesun, sammaleeneston ja pinnoituksen yhdistelmällä. Pesemme katon täysin puhtaaksi painepesurilla vahingoittamatta kattotiiliä, ja poistamme perusteellisesti kaiken näkyvän lian sekä kasvuston.

Pesun jälkeen käsittelemme kattosi sammaleenestoaineella, joka tuhoaa sammaleen itiöt ja ehkäisee uuden kasvuston muodostumista. Lopuksi katto pinnoitetaan värittömällä mineraalikyllästeellä, joka imeytyy kattotiiliin muodostaen näkymättömän, vesitiiviin suojan katollesi jopa 15 vuoden ajaksi. Pinnoite suojaa kattotiiliä myös pakkaselta ja auringon UV-säteilyltä.

Asiakkaamme kertovat

Miksi tiilikatosta kannattaa pitää hyvää huolta?

Pinnoitettu katto kestää aikaa

Säännöllisesti puhdistettu ja pinnoitettu tiilikatto voi kestää jopa kymmeniä vuosia. Ilman huolenpitoa kattotiilet ovat alttiita kulumiselle ja halkeiliulle. Nanoteknologiaan perustuva pinnoite antaa tehokkaan suojan ulkoisia tekijöitä kuten sadetta, pakkasta ja UV-säteilyä vastaan.

Power-Puhdistuksen toteuttama tiilikaton pinnoitus asiakkaalle
Oikein toteutettu tiilikaton pinnoitus toi tyyliä asiakkaan punaiseen tiilikattoon

Hyvin huollettu katto on tyylikäs

Huollettu katto kestää paitsi aikaa, myös katseita. Katto on kotisi kruunu, johon ohikulkijat, vierailijat, tai potentiaaliset ostajat kiinnittävät ensimmäisenä huomiota.

Hyväkuntoinen katto säästää rahaa

Oikea-aikaiset ja ammattitaidolla tehdyt huollot ennaltaehkäisevät tiilikatoille yleisiä ongelmia. Kun pidät tiilikattosi puhtaana, madallat riskiä tiilien kulumiselle, halkeiluille sekä kosteusvaurioille. Roskat ja sammalkasvusto estävät kattotiiliä kuivumasta, joka altistaa ne pakkasrapautumiselle ja tiilien rikkoutumiselle. Rikkinäiset tiilet puolestaan altistavat talosi talosi rakenteet kosteusvaurioille.

Punainen tiilikatto

Valitse katollesi sopivin palvelu

Tiilikattojen puhdistus- ja käsittelypalvelumme on jaettu kolmeen eri pakettiin, joista voit kattosi kunnon mukaan valita parhaiten sopivimman vaihtoehdon. Jos et ole varma, mikä palvelu sinulle sopii parhaiten, ota meihin yhteyttä ja varaa maksuton arviointikäynti.
Kaikki tiilikaton puhdistus- ja käsittelypalvelumme sisältävät aina räystäskourujen puhdistuksen työn yhteydessä.

Tiilikaton sammaleenestokäsittely

Tiilikaton sammaleenestokäsittely on toimiva budjettiratkaisu kasvuston tuhoamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Toimenpide tunnetaan myös nimillä tiilikaton myrkyttäminen, biocomppaus, sammaleen torjuntakäsittely ja kasvuston estokäsittely.


Käsittelyssä levitämme tiilikatollesi sammeleenestoaineen, ja annamme sen vaikuttaa rauhassa. Aine tuhoaa sammaleen, jäkälän ja muun orgaanisen kasvuston, ja sade puhdistaa katon lopullisesti yleensä 6 – 24 kuukauden sisällä käsittelystä.

Tiilikaton sammaleenestokäsittely soveltuu hyvin katoille, joissa kasvustoa on vasta maltilliseti, sekä säännöllisenä ennaltaehkäisevänä käsittelynä kaikille tiilikatoille. Käsittely tulisi tehdä noin 3 – 5 vuoden välein parhaimman katon kunnon säilyttämiseksi. Hellävaraisena menetelmänä se sopii myös erittäin vanhoille ja hauraille tiilikatoille.

Tiilikaton sammaleenestokäsittelyn prosessin kuvaus

Tiilikaton sammaleenpoisto ja -estokäsittely

Jos katollasi on jo hieman enemmän sammalkasvustoa, tai haluat tuloksia nopeammin, on mekaaninen sammaleenpoisto yhdistettynä estokäsittelyyn tehokas vaihtoehto tiilikatollesi. Mekaanisen kaapimisen ansiosta kattosi puhdistuu nopeammin, ja sammaleenestoaineen suojaava vaikutus estää kasvuston uusiutumista useamman vuoden ajan.

Olosuhteista riippuen lopullinen katon puhdistuminen tapahtuu tyypillisesti noin 6-24 kuukauden sisällä sisällä käsittelystä, mutta koska valtaosa näkyvästä kasvustosta poistetaan mekaanisesti, on katto heti käsittelyn jälkeen huomattavasti paremman näköinen.

Sammaleenpoisto- ja estokäsittely soveltuu hyvin tiilikatoille, joissa sammalkasvustoa on jo ehtinyt hieman kertyä, mutta kattotiilien alkuperäinen pinnoite on edelleen hyvässä kunnossa, jolloin katon pesu ja pinnoitus ei ole vielä välttämätöntä.

Tiilikaton pesu, sammaleenesto ja pinnoitus

Valitse tiilikaton täyshoitopaketti, jos haluat pidentää kattosi elinikää kustannustehokkaasti. Palvelu sisältää katon pesun painepesurilla, kasvuston mekaanisen poiston (tarvittaessa), sammeleenstokäsittelyn ja lopuksi vielä katon pinnoituksen värittömällä mineraalikyllästeellä.

Tiilikaton pesu tapahtuu painepesurilla vahingoittamatta kattotiiliä. Katolle levitetään kahta eri ainetta, joista toinen toimii sammaleenestona, ja toinen luo katollesi värittömän nanopinnoitteen, joka imeytyy kattotiiliin muodostaen näkymättömän suojan vedelle, UV-säteilylle ja pakkaselle.

Väritön nanopinnoite tarjoaa yhtä kestävän suojan kuin katon maalaus, mutta on huomattavasti edullisempi ratkaisu. Väritön pinnoite ei muuta katon ulkoasua kuten maalaus.

Pidennä tiilikattosi käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla

Tiilikaton puhdistus, pinnoitus ja sammaleenpoisto pidentävät katteen käyttöikää jopa kymmenillä vuosilla. Kun pidät tiilikatostasi hyvää huolta, kestää katto isältä pojalle. Tiilikaton puhdistaminen ja huoltaminen lykkäävät kokonaisvaltaista kattoremonttia, mikä voi tarkoittaa jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöjä korjauskuluissa.

Kolmivaiheinen käsittely on täydellinen ratkaisu kun halutaan nopeasti täysin puhdas katto ja pitkäaikainen suoja katolle. Kokonaisvaltainen katon puhdistus ja pinnoitus on täydellinen ratkaisu, mikäli tiilien alkuperäinen pinnoite osoittaa kulumisen merkkejä eikä tarjoa riittävää suojaa sääolosuhteita vastaan. Kokonaisvaltainen tiilikaton käsittely puhdistaa katon myös muusta kuin orgaanisesta liasta (ilmansaasteet, noki, lintujen jätökset).

Pakettien vertailu Sammaleenestokäsittely Sammaleenpoisto ja -estokäsittely Pesu, sammaleenesto ja pinnoitus
Maksuton arviointikäynti

Käymme asiakkaan luona tekemässä tarvittavat mittaukset ja arviot urakkatarjouksen tekemistä varten. Samassa yhteydessä käymme yhdessä asiakkaan kanssa läpi suositellut toimenpiteet asiakkaan katolle.
Irtoroskien poisto katolta

Puhdistamme katon tarvittaessa ennen varsinaista puhdistuskäsittelyä oksista, lehdistä, havuista, ym. irtonaisesta moskasta puhaltimella ja/tai harjaamalla.
Kattotiilien käsittely sammaleenestoaineella

Käsittelemme katon ammattikäyttöön tarkoitetulla sammaleenestoaineella, joka tuhoaa tehokkaasti kaiken orgaanisen mikrobikasvuston, kuten sammaleen, levän ja jäkälän. Aine myös ehkäisee kasvuston uudelleen muodostumista. Suosittelemme säännöllistä uudelleen käsittelyä 3–5 vuoden välein olosuhteista riippuen.
Ympäristön suojaaminen ja jälkien siistiminen

Suojaamme ympäristön tarvittavilta osin ja siistimme jälkemme urakan päätteeksi
Sammaleen poisto mekaanisesti

Poistamme mekaanisesti kaapimalla, harjaamalla ja puhaltimella noin 70 % näkyvästä kasvustosta, lähinnä isoimmista sammal mättäistä, jolloin katon puhdistuminen nopeutuu merkittävästi ja sammaleenestoaine pääsee varmasti imeytymään tiilen huokosiin.
Räystäskourujen tyhjäys

Tyhjäämme ränneihin kertyneen moskan puhdistuksen päätteeksi.
Jätteen kuljetus käsiteltäväksi

Ellei kiinteistössä ole kompostia, tms. johon puhdistuksessa syntyvä jäte (sammal moska) voidaan sijoittaa, niin huolehdimme kiinteän jätteen kuljettamisesta asianmukaisesti käsiteltäväksi.
Katon pesu

Pesemme katon painepesurilla vahingoittamatta kattotiiliä. Pesurin paine säädetään kohteen mukaan sopivaksi. Pesu poistaa välittömästi kaiken näkyvän lian ja kasvuston kattopinnalta.
Räystäskourujen ulkopintojen pesu

Puhdistamme katon pesun seurauksena tulleet roiskeet räystäskourujen ulkopinnoilta. Myös räystäs- ja otsalaudat sekä rakennuksen seinät, ikkunat, terassit, pihalaatoitukset, yms. huuhdellaan tarvittaessa.
Pinnoitus värittömällä kyllästeellä

Pinnoitamme katon värittömällä nanopohjaisella mineraalikyllästeellä, joka estää veden ja lian imeytymistä katemateriaaliin ja ehkäisee siten mm. kattotiilien pakkasrapautumista. Pinnoite myös auttaa kattoasi pysymään pidempään puhtaana. Pinnoitteen suojaava vaikutus kestää jopa 10–15 vuotta.
Rikkinäisten kattotiilien vaihto tai muut huoltotyöt A)
o A)
o A)
o A)
Tyypillinen alkaen hinta katon neliömetriä kohti (sis. alv. 24 %)

Lopullinen hinta käy ilmi arviontikäynnin jälkeen tekemästämme tarjouksesta.
alk. 3 €/m2
alk. 5,5 €/m2
alk. 10 €/m2
Kotitalousvähennyskelpoisen työn osuus urakkahinnasta tyypillisessä omakotitalon katon puhdistusurakassa.
80-90%

Ilmoitetut hinnat ovat tyypillisiä arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja. Jokainen kohde on erilainen ja hinnoitellaan erikseen arviointikäynnin perusteella. Hintaan vaikuttavia tekijöitä on mm. katon kaltevuus, kasvuston määrä katolla, rakennuksen korkeus, katteen kunto, sekä kohteen koko ja sijainti. Ilmoittamamme hinnat pitää sisällään tarvittavat kemikaalit, laitteet ja välineet, joita urakan suorittamisessa vaaditaan.

Katon pesussa käytämme tyypillisesti polttomoottorikäyttöistä pesuria, jolloin kiinteistössä ei tarvitse olla voimavirtapistorasiaa. Mikäli käytämme pesuun lämmintä vettä, vesi lämmitetään pesurilla, eli kiinteistöstä otamme aina vain kylmää vettä.

A) Kaikkiin urakoihin on mahdollista sisällyttää tarvittaessa rikkinäisten kattotiilien vaihtaminen uusiin tai muita kattohuoltopalveluita tarpeen mukaan. Työt ei kuitenkaan oletuksena kuulu urakkaan ellei siitä ole erikseen kirjallisesti muuta sovittu. Korvaavien kattotiilien, ym. materiaalien hankinta on asiakkaan vastuulla.

Tiilikaton kunnossapito on investointi, joka maksaa itsensä pitkällä aikavälillä takaisin

Tilaaminen on helppoa - näin palvelu toimii

Suunnittelu ja alkukartoitus

Jokainen tiilikatto on erilainen – siksi käymme kattosi huolellisesti läpi ennen urakkatarjouksen tekemistä. Otamme huomioon katon kunnon sekä sammaleen tai lian määrän, ja suunnittelemme niiden perusteella toimivimman palvelukokonaisuuden katollesi. Yhdessä asiakkaan kanssa valittu palvelukokonaisuus varmistaa kustannustehokkaimman ja pitkällä aikavälillä parhaan lopputuloksen. Tarjoamme lisäpalveluna myös vaurioituneiden tiilien uusimista.

Yrittäjä Marko Takkula asiakkaan tiilikatolla suorittamassa alkukartoitusta

Pohjatyöt ja katon valmistelu

Ennen varsinaisia puhdistus- tai pinnoitustöitä katto ja ympäristö valmistellaan työtä varten. Ennen katolle kiipeämistä ympäristö ja irtaimisto tarvittaessa suojataan ja katto puhdistetaan suuremmista irtoroskista.

Dino henkilönostin tiilikattoisen omakotitalon edustalla

Tiilikaton pesu

Mikäli valitset pesun sisältävän palvelukokonaisuuden, aloitamme työt painepesurilla. Pesemme katon painepesurilla vahingoittamatta kattotiiliä, poistaen välittömästi kaiken näkyvän lian ja kasvuston kattopinnalta. Huuhtelemme aina räystäskourut katon pesun yhteydessä kertyneestä sammaleesta ja muusta liasta. Puhdistamme katon pesun seurauksena tulleet roiskeet välittömästi pesun jälkeen räystäskourujen ulkopinnoilta. Myös räystäs- ja otsalaudat sekä rakennuksen seinät, ikkunat, terassit ja pihalaatoitukset huuhdellaan tarpeen vaatiessa.

Kuvassa on havaittavissa selkeästi ero puhdistetusta tiilikatosta ja puhdistamattomasta tiilikatosta

Sammaleenestokäsittely

Pesun jälkeen, katon kuivuttua käsittelemme katon sammaleenestoaineella. Sammaleenestoaine tuhoaa jäkälä- ja sammalkasvuston itiöitään myöten tiilien huokoisesta rakenteesta, joka on painepesurin tavoittamattomissa. Aine myös ehkäisee uuden kasvuston muodostumista.

Tiilikatto, joka on käsitelty sammaleenestoaineella

Katon pinnoitus

Pesun jälkeen tiilikatto tulee aina pinnoittaa. Pinnoitamme katon värittömällä nanopohjaisella mineraalikyllästeellä, joka estää veden ja lian imeytymistä katemateriaaliin, ehkäisten kattotiilien pakkasrapautumista sekä UV-säteilyn aiheuttamaa kulumista. Likaa hylkivä pinnoite myös auttaa kattoasi pysymään pidempään puhtaana. Pinnoitteen suojaava vaikutus kestää jopa 10–15 vuotta.

Värittömällä nanopohjaisella mineraalikyllästeellä pinnoitettu tiilikatto

Loppusiivous ja tarkastus

Valitsitpa minkä tahansa palveluistamme, pidämme huolen että lopputulos on täydellinen ja työmaa lähtiessämme vähintään yhtä siistissä kunnossa kuin sinne saapuessakin. Siivoamme jälkemme huolellisesti pihaa ja puutarhaa myöten.

Puhdistettu tiilikatto

Muista hyödyntää kotitalousvähennys!

Palvelusta ja urakasta riippuen noin 80 – 90 % kokonaishinnasta on kotitalousvähennyskelpoista työtä. Kotitalousvähennys on 2250 euroa per henkilö. Ota huomioon, että kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten esimerkiksi pariskunnan omistamassa kiinteistössä hyöty voi nousta 4500 euroon.

Pyydä tarjous tiilikaton puhdistuksesta – Vältä kattoremontti ja säästä tuhansia euroja

Oikea-aikainen tiilikaton pesu, sammaleenesto ja tarvittaessa pinnoitus pitävät tiilikattosi uudenveroisena jopa vuosikymmenten ajan vähentäen samalla tarvetta kokonaisvaltaiselle kattoremontille. Kun pidät tiilikatostasi hyvää huolta, voit säästää jopa tuhansia euroja korjauskustannuksissa.

Tilaus / tarjouspyyntölomake

  Palvelut, joista olen kiinnostunut
  Tiilikaton sammaleenestokäsittely
  Tiilikaton sammaleenpoisto- ja estokäsittely
  Tiilikaton pesu, sammaleenesto ja pinnoitus
  Muu palvelu

  Kohde

  Usein kysyttyjä kysymyksiä

  Olemme keränneet alle usein toistuvia kysymyksiä asiakkailtamme ja vastanneet niihin. Jos et löydä tästä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, niin voit toki olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme.

  Tiilikattojen säännöllinen puhdistus ja pinnoitus auttavat ehkäisemään sammaleen ja jäkälän kasvua, suojaavat kattoa säävaurioilta ja parantavat katon ulkonäköä. Lisäksi ne voivat pidentää katon käyttöikää.

  Varminta on kutsua ammattilainen arvioimaan tilanne, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mikäli näet katolla sammalta, jäkälää, levää tai jos katto on tummunut, esim. alunperin punainen katto on muuttunut paikoin lähes mustaksi tai laikukkaaksi on tarvetta katon pesulle tai sammaleenestokäsittelylle. Mikäli et näe katolle, niin kannattaa kutsua säännöllisesti ammattilainen paikalle arvioimaan tilanne. Jos edellisestä katon puhdistuksesta on kulunut vuosia niin on todennäköistä, että jotain toimenpiteitä tarvitaan. Suomen olosuhteissa katto vaatii vuosittain vähintäänkin tarkastuksen ja irtoroskien kuten oksien, lehtien ja havujen poistamisen katolta.

  Kyllä, vanhan tiilikaton voi pinnoittaa. Katto tulee ensin pestä ja käsitellä sammaleenestoaineella, sekä rikkoutuneet tiilet tulee vaihtaa ennen pinnoitusta.

  Tiilikaton voi puhdistaa painepesurilla, mutta on tärkeää käyttää matalaa painetta ja oikeaa suutinta välttääkseen tiilien vaurioitumisen. Tyypillisillä kotitalouskäytöön tarkoitetuilla painepesureilla veden tuotto on kuitenkin liian alhainen tehokkaaseen puhdistukseen ja suosittelemme teettämään työn ammattilaisella jolla on työhön tarkoitetut laitteet. Ammattilaisten pesureissa on moninkertainen veden virtaustuotto, jolloin pesuteho säilyy riittävänä, vahingoittamatta tiilien pintaa.

  Valitse pinnoite, joka on suunniteltu tiilikatoille ja joka kestää paikallisia sääolosuhteita. Tarkista valmistajan suositukset ja takuuehdot. Pinnoitteita on kahden tyyppisiä: on värittömiä pinnoitteita joista käytetään myös nimitystä mineraali kylläste tai tiilikaton suoja-aine. Lisäksi on tiilikatto maaleja. Väritön pinnoite on edullisempi eikä muuta katon ulkoasua kuten tiilikatto maalit. Oikein käytettynä, molemmat antavat tehokkaan suojan sään rasitusta vastaan.

  Pinnoitusprosessi alkaa katon perusteellisella puhdistuksella ja tarvittavien korjausten tekemisellä. Katon kuivuttua pinnoite levitetään valmistajan ohjeiden mukaisesti.

  Pinnoittaminen suojaa kattoa sääolosuhteilta, ehkäisee kattotiiliä kosteuden ja pakkasen aiheuttamilta vaurioilta ja pidentää tiilikattosi elinikää merkittävästi.

  Tiilikaton pinnoittaminen on mahdollista tehdä itse, mutta ammattilaisen käyttöä suositellaan varmistamaan työn laatu ja turvallisuus.

  Tiilikaton säännöllinen tarkastus ja puhdistus auttavat ylläpitämään pinnoitteen kuntoa ja pidentämään katon elinikää. Katolta tulisi vuosittain puhdistaa puista tippuneet lehdet ja havut. Katon käsittely sammaleenestoaineella säännöllisesti noin 3-5 vuoden välein auttaa ehkäisemään sammaleen kasvua helpottaa katon puhtaana pitämisessä.

  Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

  Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.