Palvelut

Tiilikattojen puhdistus ja pinnoitus

Tiilikatoille on useita vaihtoehtoisia puhdistusmenetelmiä joista valitsemme yhdessä asiakkaan kanssa keskustellen aina parhaiten kulloiseenkin tilanteeseen soveltuvan. Valintaan vaikuttaa mm. katon kunto, kasvuston laatu ja määrä, asiakkaan budjetti ja odotukset.

Tiilikattojen puhdistuspalvelut

Some logo

Tiilikaton
sammaleenestokäsittely

Hinta alkaen

3 €/m²

Sis.Alv.24%

Budjettiratkaisu. Tuhoaa tehokkaasti orgaanisen mikrobikasvuston kuten sammaleen, jäkälän ja levän katolta ”juurineen”.

Toimenpiteestä käytetään yleisesti myös nimitystä tiilikaton myrkyttäminen, biocomppaus, sammaleen torjuntakäsittely tai kasvuston estokäsittely. Sammaleenestoaine levitetään katolle ja sade hoitaa loput. Olosuhteista riippuen katto puhdistuu tyypillisesti noin 6-24kk sisällä käsittelystä.

Soveltuu hyvin mm. tiilikatoille, joissa kasvustoa on vasta maltillisesti, sekä säännöllisenä ennaltaehkäisevänä käsittelynä kaikille tiilikatoille 3-5 vuoden välein, estämään sammaleen ja jäkälän muodostumista. Hellävaraisena menetelmänä sopii myös erittäin vanhoille ja hauraille tiilikatoille.

Some logo

Tiilikaton
sammaleenpoisto

Hinta alkaen

5,5 €/m²

Sis.Alv.24%

Nopeammin näkyviä tuloksia. Poistamme mekaanisesti kaapimalla noin 70% näkyvästä sammalkasvustosta, jonka jälkeen katolle levitetään sammaleenestoaine, joka tuhoaa tehokkaasti lopun sammaleen ja jäkälän ”juurineen”.

Mekaaninen puhdistus ennen sammaleenesto aineen levitystä edesauttaa/nopeuttaa katon puhdistumista. Sammaleenestoaine myös estää tehokkaasti sammalkasvuston uusiutumista. Vaikutus kestää muutaman vuoden ajan. Olosuhteista riippuen lopullinen katon puhdistuminen tapahtuu tyypillisesti noin 6-24kk sisällä käsittelystä, mutta koska valtaosa näkyvästä kasvustosta poistetaan mekaanisesti on katto heti käsittelyn jälkeen huomattavasti paremman näköinen.

Soveltuu hyvin mm. tiilikatoille joissa sammalkasvustoa on jo ehtinyt hieman kertyä, mutta kattotiilien alkuperäinen pinnoite on edelleen priima kunnossa, jolloin katon pesu ja pinnoitus ei ole vielä välttämätöntä.

Palvelu sisältää aina myös räystäskourujen tyhjäyksen.

Some logo

Tiilikaton pesu,
sammaleenesto ja pinnoitus

Hinta alkaen

10 €/m²

Sis.Alv.24%

Tiilikaton täyshoito, jolla pidennät kattosi elinkaarta edullisesti. Pesemme katon täysin puhtaaksi painepesurilla vahingoittamatta kattotiiliä. Pesu poistaa täydellisesti kaiken näkyvän lian sekä sammal- ja jäkäläkasvuston. Pesun jälkeen katto käsitellään sammaleenestoaineella, joka tuhoaa sammaleen ”juuret” ja ehkäisee tehokkaasti kasvuston uudelleen muodostumista. Lopuksi katto pinnoitetaan värittömällä mineraalikyllästeellä, joka imeytyy kattotiiliin muodostaen näkymättömän suojavan kalvon estäen veden ja lian imeytimistä tiiliin. Pinnoite suojaa tiiliä mm. pakkasrapautumista ja auringon UV-säteilyä vastaan. Pinnoitteen suojaava vaikutus kestää jopa 10-15 vuotta. Väritön nanopohjainen kylläste vastaa tekniseltä suojaltaan katon maalausta, mutta on huomattavasti edullisempi ratkaisu. Väritön pinnoite ei muuta katon ulkoasua kuten maalaus.

Täydellinen ratkaisu kun halutaan nopeasti täysin puhdas katto ja pitkäaikainen suoja katolle. Erityisen suositeltava, mikäli kattotiilien alkuperäinen pinnoite alkaa osoittaa kulumisen merkkejä eikä suojaa enää tiiliä sään rasitukselta. Menetelmistä ainut joka puhdistaa katon myös muusta kuin orgaanisesta liasta (ilmansaasteet, noki, lintujen jätökset, ym.)

Palvelu sisältää aina myös räystäskourujen sisä-ja ulkopuolisen puhdistuksen.

Esimerkki kustannuslaskelma

tiilikatto

Rintamamies talo Seinäjoella. Tiilikatto, 170m2 kattopinta-alaa.

Tiilikaton pesu, sammaleenesto ja pinnoitus urakka.

Kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus urakkahinnasta 1785€
Materiaalien/tarvikkeiden osuus urakkahinnasta 195€
Kokonaishinta urakalle 1980€

Mahdollinen kotitalousvähennys 40% työnosuudesta vähennettynä 100€ omavastuulla = 614€

Kustannukseksi jää kotitalousvähennys huomioiden 1980€ 1366€

Hinnat sis. alv. 24%

Kiinteistön omistaja, taloyhtiö tai isännöitsijä, tilaa maksuton arvio

Yllä ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverollisia ”alkaen” hintoja tyypillisissä pientalokohteissa. Jokainen urakka/kohde on kuitenkin aina yksilöllinen ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti, joten ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä maksuton urakkatarjous sinun kiinteistösi katon puhdistuksesta. Teemme maksuttoman arviontikäynnin, jonka jälkeen laskemme sinulle kiinteän kirjallisen urakkatarjouksen sovitusta puhdistuspalvelusta.