POWER-Puhdistus Oy

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olemme keränneet alle usein toistuvia kysymyksiä asiakkailtamme ja vastanneet niihin. Jos et löydä tästä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, niin voit toki olla yhteydessä meihin. Autamme mielellämme.

Katot

Varminta on kutsua ammattilainen arvioimaan tilanne, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mikäli näet katolla sammalta, jäkälää, levää tai jos katto on tummunut, esim. alunperin punainen katto on muuttunut paikoin lähes mustaksi tai laikukkaaksi on tarvetta katon pesulle ja/tai sammaleenestokäsittelylle. Mikäli et näe katolle, niin kannattaa kutsua säännöllisesti ammattilainen paikalle arviomaan tilanne. Jos edellisestä katon puhdistuksesta on kulunut vuosia niin on todennäköistä, että jotain toimenpiteitä tarvitaan. Suomen olosuhteissa katto vaatii vuosittain vähintäänkin tarkastuksen ja irto moskien kuten oksien, lehtien ja havujen poistamisen katolta.

Huopakaton pesu painepesurilla ei ole yleensä suositeltavaa ainakaan ilman kokemusta ja ammattilaisvälineitä. Sammal ja jäkälä tarttuu huopakaton karkeaan pintaan niin tiukasti, että puhdistamiseen tarvitaan suurta tehoa. Normaaleissa kotitalouspainepesureissa on pieni vesimäärä (l/min) ja pienelle pistemäiselle alalle kohdistuva kova paine, johon niiden puhdistusteho perustuu. Tämä on omiaan vahingoittamaan huopakaton pintaa. Ammattilaisten laitteissa vesimäärä on moninkertainen ja sen ansiosta painetta voidaan säätää puhdistustehon laskematta liiaksi. Toki niilläkin huopakaton saa pilalle jos ei ole kokemusta. Hyväkuntoinen huopakatto kestää pesun, mutta huonokuntoisempi yleensä ei. Painepesu kuluttaa kuitenkin hyväkuntoistakin huopakattoa. Huopakaton puhdistaminen sammaleesta ja jäkälästä on mahdollista, mutta mielestämme painepesuri ei ole siihen paras väline ja suosimme itse yleensä muita menetelmiä.

Kyllä, mutta useastakin syystä urakka kannattaa jättää ammattilaiselle. Normaalin kuluttaja käyttöön tarkoitetun painepesurin puhdistusteho perustuu korkeapaineiseen pistemäiseen vesisuihkuun. Pesurissa on niin matala virtaus (l/min), että jos painetta (bar) alennetaan esim. säätämällä vesisuihkua leveämmäksi, niin menetetään pesurin puhdistusteho, jolloin työhön tuhrautuu moninkertaisesti aikaa. Ammattilaisten pesureissa on moninkertainen veden virtaustuotto, jolloin pesuteho säilyy riittävänä vaikka paine säädetään riittävän alhaiseksi, että se ei vahingoita kattotiilen pintaa. (Pesuteho = Paine x Virtaus). Toki myös henkilö- ja omaisuusturvallisuuden näkökulmasta on katon pesut hyvä jättää vakuutetuille ammattilaisille.

Et. Turvavaljaat itsessään ei tee katon puhdistamisesta yhtään sen turvallisempaa, päinvastoin. Turvavaljaat voivat luoda käyttäjälleen väärän turvallisuuden tunteen. Pukiessasi päälle turvavaljaat voit kuvitella olevasi turvassa ja otat enemmän riskejä, esim menemällä liian lähelle räystäitä. Valjaiden lisäksi tarvitaan oikeanlaisia köysiä, tukevat kiinnityspisteet, nykäyksen vaimennin, kypärä, yms. Turvallisuus muodostuu kokonaisuudesta, johon kuuluu oikeanlaiset turvavarusteet, niiden käyttökoulutus ja turvalliset työskentelytavat. Ilman koulutusta, varusteista ei ole hyötyä.

Asiaan kannatta suhtautua riittävällä vakavuudella ja katolla kannattaa ehdottomasti käydä tarkastamassa tiilien kunto. On ihan normaalia, että kattotiilistä murtuu vuosien saatossa pieniä paloja nurkista ja ne päätyy sadeveden mukana kouruihin. Ammattilainen osaa arvioida onko osa kattotiilistä mahdollisesti vaihdon tarpeessa ja vaihtaa rikkinäiset tiilet tarvittaessa uusiin. Samalla tulee tarkistettua onko katolla muuta huoltotarvetta. Kannattaa selvittää etukäteen löytyykö ullakolta tai varaston perältä sinne mahdollisesti rakennusaikana säilötyt varatiilet ja kaivaa ne esiin.

Hinta on aina tapauskohtainen ja siihen vaikuttaa moni seikka, kuten millainen katemateriaali on kyseessä, kuinka jyrkkä katto on, rakennuksen sijainti, millainen käsittely katolle tehdään, minkä verran rakennuksessa on puhdistettavaa kattopinta-alaa, yms. Muuttujia on paljon ja tämän vuoksi myös hintahaarukka on laaja alkaen 3€/m2 ylöspäin jopa 20€/m2 saakka. Teemme aina asiakkaalle yksilöllisen tarjouksen arviontikäynnin jälkeen, joten ota yhteyttä niin saat tietää mikä on hinta sinun kattosi puhdistukselle.

Kyllä voit. Katon puhdistus menetelmiä on useita ja usein hyvään lopputulokseen voi päästä eri menetelmin. Menetelmällä on vaikutusta siihen, miten nopeasti katto puhdistuu. Edullisimmilla menetelmillä lopullinen puhdistuminen voi viedä jopa pari vuotta, kun taas nopeimmillaan katto saadaan puhtaaksi samana päivänä. Sovimme aina asiakkaan kanssa yhdessä mikä on sopivin menetelmä kulloiseenkin tilanteeseen ja miten kärsivällisesti asiakas on valmis odottamaan katon puhdistumista. Eli jos maltat odottaa lopputulosta, niin yleensä säästät rahaa.

Kotona ei tarvitse olla, mutta tästä on hyvä sopia etukäteen niin voidaan katsoa vesi ja sähköpisteiden paikat, ym. etukäteen. Kotona saa olla, mutta turvallisuus syistä suosittelemme välttämään tarpeetonta pihalla oleskelua katon puhdistuksen aikaan. Painepesun yhteydessä katolta voi roiskua likaa ja vettä kauaskin. Sammaleenesto- ja kyllästysaineen ruiskutuksen yhteydessä voi katolta laskeutua pieniä määriä kemikaali roiskeita, jotka ei ole terveellisiä iholle, silmiin tai hengitysteihin jouduttuaan.

Riippuu rakennuksen pinta-alasta, katon korkeudesta, katemateriaalista, katon jyrkkyydestä ja millainen käsittely katolle tehdään. Pelkkä sammaleenestokäsittely kestää normaalin omakotitalon tapauksessa tyypillisesti korkeintaan muutaman tunnin. Jos taas tehdään katon pesu, sammaleenestokäsittely, kyllästyskäsittely ja puhdistetaan räystäskourut, voi urakka kestää kokonaisuudessaa useita päiviä. Eri työvaiheita ei välttämättä voida suorittaa saman päivän aikana, vaan katon täytyy kuivua vaiheiden välissä. Myös sää vaihtelut voivat vaikuttaa urakan kokonaiskestoon kalenteriajassa. Olemme investoineet laitteisiin, joilla katon puhdistus saadaan tehtyä mahdollisimman tehokkaasti ja nopeasti.

Tämä riippuu hieman olosuhteista, mutta tyypillisesti käsittely kannattaa uusia 3-5 vuoden välein, jotta vältetään sammaleen ja jäkälä kasvuston uusiutuminen. Katon puhdistuksen ja sammaleenestokäsittelyn jälkeen kannattaa seurata kattoa säännöllisesti keväästä syksyyn. Uusinta käsittely kannattaa tehdä ihan viimeistään silloin kun ensimmäiset merkit uudesta kasvustosta ilmestyy katolle, niin vältytään kalliimmilta katon puhdistustoimilta.

Tätä ei yleisesti suositella. Riski on vastaava kuin huopakaton tapauksessa. Kasvusto on tyypillisesti niin lujasti kiinni karheassa pinnassa, että sen irroittamiseen vaadittava voima (veden paine) vahingoittaa helposti myös katon pinnoitetta. Dekra-pinnoitettu katto on haastava puhdistettava koska katolla kävely ei myöskään ole suositeltavaa. Kannattaakin kääntyä ammattilaisen puoleen, jolta löytyy välineet ja menetelmät katon puhdistamiseen vahingoittamatta sitä.

Asiakkaan vastuulla on kerätä etukäteen pihalta pihakalusteiden pehmusteet, pyykit ja muut mahdolliset tekstiilit ja arat materiaalit mieluiten sisälle suojaan mahdollisilta katon puhdistuksessa syntyviltä roiskeilta. Talon seinustoilta ja lähistöltä olevat ylimääräiset tavarat, kuten polkupyörät, lelut, kalusteet, grilli, yms. kannattaa viedä sopivan  suojaetäisyyden päähän tai autotalliin. Painavat terassikalusteet (joita ei voida siirtää) suojaamme tarvittaessa pressuilla. Autot kannattaa ajaa talliin tai jättää kadun varteen. Enimmäkseen roiskeet on likaista vettä, mutta esim. betonikattotiilistä saattaa irrota myös betonin väriainetta joka helposti värjää kaiken tielleen osuvan. Kovat pinnat lähtee yleensä huuhtemalla helposti puhtaaksi, kun huuhtelu tehdään tuoreeltaan katon pesun jälkeen. Huokoisista pinnoista kuten tekstiileistä väriä ei välttämättä saa pois. Peltikattojen pesusta sotkua tulee yleensä vähemmän ja silloin monesti riittää, että terassikalusteiden pehmusteet, pyykit, ym. tekstiilit on kerätty sisälle suojaan. Huomioithan, että katon puhdistuksen yhteydessä ikkunoihin saattaa lentää roiskeita ja ne joudutaan huuhtelemaan jälkisiivouksen yhteydessä vedellä, jolloin niihin voi kuivuessaan jäädä pisaräjälkiä. Ikkunoiden pesu onkin suositeltava ajoittaa katonpesu-urakan jälkeen. Ikkunoiden pesu ei sisälly katon pesu-urakkaan ellei asiakkaan kanssa ole muuta etukäteen sovittu. Turvallisuus syistä suosittelemme välttämään tarpeetonta oleskelua pihalla katon pesu-urakan aikana.

Kun katolle tehdään pelkkä sammaleenestokäsittely niin yleensä riittää, että arat tekstiilit, kuten terassikalusteiden pehmusteet, pyykit, ym. kerätään sisälle suojaan mahdollisilta kemikaali roiskeilta. Myös autot ja polkupyörät ja muu arvokkaampi irtain kannattaa viedä talliin tai sopivan etäisyyden päähän rakennuksesta varmuuden vuoksi, jotta vältetään niiden altistuminen kemikaali roiskeille. Kemikaali ruiskutetaan katolle matalalla paineella, joten tyypillisesti roiskeita ei juurikaan leviä ympäristöön. Jos käsiteltävän kattopinnan lähellä on ikkunoita, niin niihin mahdollista tulla roiskeita, jotka joudutaan huuhtelemaan tuoreeltaan. Huomioithan, että ikkunoiden pesu ei sisälly katon puhdistusurakkaan ellei asiakkaan kanssa ole muuta etukäteen sovittu. Asiakkaan kannattaakin ajoittaa ikkunoiden pesu katon puhdistusurakan jälkeen. Turvallisuus syistä suosittelemme välttämään tarpeetonta oleskelua pihalla katon pesu-urakan aikana.

Käytämme Biocomb Benac 50 kemikaalia. Tämä on vain ammattilaisille myytävä moninkertaisesti ”tehokkaampi versio” rautakaupoissa myytävistä Biocomb kemikaaleista. Biocomb Benac 50 on todistetusti tehokas ja todennäköisesti ammattilaisten eniten käyttämä sammaleenestoaine. Olemme koulutettu Biocomb mestari urakoitsija.

Sammaleenestokäsittely voidaan suorittaa kuivalle katolle lämpötilan ollessa vähintään 5°C. Käsittelyn jälkeen ei saisi sataa muutamaan tuntiin, jotta aine ehtii kunnolla imeytyä. Käytännössä teemme sammaleenestokäsittelyjä huhtikuun-toukokuun vaihteesta ainana lokakuulle saakka riippuen sääolosuhteista. Paras aika sammaleenestokäsittelylle on toukokuusta syyskuuhun.

Periaatteessa aina kun katto sula ja lämpötila on plussan puolella. Käytännössä suoritamme katon pesu-urakoita huhtikuun loppupuolelta lokakuun loppuun saakka jos säät sallii.

Kyllä. Sammaleenestokäsittely ei itsessään varsinaisesti poista sammalta katolta, vaan käsittely ”tappaa” mikrobikasvuston juurineen, jolloin sammaleen kasvu pysähtyy. Kuollut kasvusto poistuu katolta säärasituksen ansiosta ajan kanssa. Eli tuuli, vesisade ja lumi tekee varsinaisen puhdistustyön. Sääolosuhteista, katemateriaalista, katon jyrkkyydestä ja kasvustonmäärästä riippuen tähän voi mennä jopa kaksi vuotta. Joillain katemateriaaleilla, kuten huopakatolla on mahdollista, että käsittely joudutaan uusimaan, ennen kuin katto saadaan täysin puhtaaksi. Mikäli puhdistumista halutaan nopeuttaa, voidaan katto harjata tai huuhdella noin 1-2kk kuluttua käsittelystä. Tämä on kuitenkin lisäpalvelu, joka ei sisälly oletuksena urakan hintaan ellei muuta ole sovittu.

Kyllä. Kuulumme ennakonperintärekisteriin, jolloin suorittamiemme katonpuhdistusurakoiden hinnasta työn osuudesta on mahdollista saada kotitalousvähennys. Verottaja toki tekee aina lopullisen päätöksen asiasta.  Puhdistusmenetelmästä riippuen työnosuus urakan kokonaiskustannuksista on tyypillisesti vähintään 90%. Erottelemme aina laskulle työnosuuden kokonaiskustannuksesta.

Voi. Antiikkivärjätyn tiilikaton voi pinnoittaa mineraalikyllästeellä, joka on väritön ja imeytyy tiileen. Se ei muuta tiilen ulkonäköä. Tiilikaton maalaus taas muodostaa peittävän värikerroksen tiillen pinnalle, jolloin menetetään antiikkivärjäys, tiilestä tulee maalauksen myötä yksivärinen. Suosittelemme siis kyllästeen käyttöä.

Pakkasrapautumisella viitataan ilmiöön jossa kattotiili on imenyt vettä/kosteutta itseensä ja lämpötilan mennessä pakkasen puolelle vesi jäätyessään laajenee ja tekee pieniä mikrohalkemia kattotiileen. Tällä tavoin tiili hiljalleen ”rapautuu”. Ilmiö on voimakkain alku- ja lopputalvesta kun ulkolämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Pakkasrapautumista vastaan paras suojautuminen on varmistaa, että tiilet pääsee sateen jälkeen vapaasti kuivumaan ja että tiilessä on pinnoite joka ehkäisee kosteuden imeytymistä tiileen. Käytännössä ainut keino on huolehtia, että katolta puhdistetaan säännöllisesti lehdet, havut, sammaleet ja muu sinne kuulumaton materiaali. Erityisesti katolla kasvavan sammaleen ja jäkälän juuret kuljettaa kosteutta tehokkaasti tiilen sisään, joka johtaa rapautumiseen.

Kulunut kattotiili on on ihanteellinen kasvualusta sammaleelle. Betonikattotiilissä on kalkkia jota sammal käyttää ravinnokseen. Lisäksi kun kattotiilistä on kulunut pinnoite pois, niin huokoinen tiili imee itseensä kosteutta ja erityisesti varjoisissa paikoissa tiili pysyy kauan kosteana, joka edesauttaa sammaleen kasvua. Kuluneen kattotiilen pinta on myös huokoinen, joka edesauttaa erilaisten epäpuhtauksien ja kasvustojen tarttumista pintaan, jolloin sadevesi ei pysty huutelemaan kattoa puhtaaksi.

Näin tosiaan on ja tähän on pääasiassa kolme eri syytä. 90-luvun puolivälissä liikenteen polttoaineista poistettu lyijy ja rikki hidastivat sammaleen kasvua katoilla. Ilmassa olleet rikki-ja lyijypäästöt päätyivät sateiden mukana talojen katolle ja ehkäisivät sammaleen kasvua. EU:n toimesta on myös kiristetty erilaisten kemikaalien käyttöä rakennusmateriaaleissa, jolloin katemateriaalien valmistajat eivät saa sekoittaa enää erilaisia suoja-aineita katteiden pinnoiteisiin. Myös ilmastomme on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti lämpimämmäksi ja kosteammaksi ja näin ollen otolliseksi sammaleen kasvulle.

Tiilikaton pesu tehdään yleensä jo hieman iäkkäämmille katoille. Kun katto pestään painepesurilla niin kasvuston alta paljastuu lähes poikkeuksessa kulunut tiili pinta. Eli kattotiilestä on kulunut alkuperäinen pinnoite ajan saatossa. Ammattilaisen suorittama painepesu ei tätä pinoitetta itsessään vaurioita vaan tiilen maalipinta kuluu sään rasituksesta yleensä 10-20 vuoden kuluessa ja katonpesu vain huuhtelee irronneen pintamateriaalin pois katolta kasvuston mukana. Tiilikaton eliniän maksimoimiseksi huokoinen tiilen pinta kannattaa käsitellä esimerkiksi mineraalikyllästeellä, joka tekee kattotiilestä vettä ja likaa hylkivän. Kylläste on on väritön pinnoite, joka imeytyy tiileen, mutta ei muuta sen ulkoasua kuten tiilikaton maalaus. Katon pesun ja pinnoittamisen välissä katolle tulisi tehdä aina myös sammaleenestokäsittely, jolla ehkäistään kasvuston uusiutumista.

Toimitamme laskun urakan päätteeksi tai jos urakka on kaksivaiheinen ja vaiheiden välillä on useampi kuukausi väliä, niin laskutamme urakan osissa kunkin vaiheen jälkeen. Laskun toimitamme ensisijaisesti sähköpostitse, mutta tarvittaessa myös perinteinen paperilasku kirjeitse toimitettuna on mahdollista. Laskuissa on tyypillisesti 7pv maksuaika ellei muuta ole etukäteen sovittu.

Rännit

Tämä on helpointa todeta vesisateella. Mikäli sateella vesi tulvii kourujen yli tai jos jostain syöksytorvesta ei tule vettä sateella, on rännien puhdistus tarpeen. Rännit kannattaa puhdistaa tai vähintäänkin tarkastaa kerran tai kaksi vuodessa riippuen onko rakennuksen lähellä puita.

Tyypillisesti kourut saadaan puhdistettua lähes uutta vastaavaan loistoon kun on käytössä kunnon välineet ja kemikaalit. Kouruja ei siis tarvitse uusia tämän vuoksi. 

Rännit voidaan puhdistaa monesti maasta käsin tarkoitukseen kehitetyllä ränni-imurilla. Joissain tapauksissa puhdistus joudutaan tekemään katolta käsin. Ota yhteyttä, niin käymme paikan päällä arvioimassa mikä on soveltuvin menetelmä ja teemme tarjouksen puhdistuksesta.

Hinta riippuu rakennuksen korkeudesta ja miten paljon rakennuksessa on rännimetrejä eli vaakasuuntaista vesikourua. Hintaan vaikuttaa myös tehdäänkö ränneille pelkästään tyhjäys vai mahdollisesti laajempi puhdistus. Yksikerroksisen omakotitalon rännien puhdistuksen alkaen hinta on 155€/kerta (sis. alv24%). Tarkemmat hintatiedot eri tyyppisille kohteille löydät täältä.  

Rännien tyhjäys tehdään tyypillisesti imuroimalla kourut maasta käsin räystäslinjan alapuolelta.  Ränni-imuri on kompakti, eikä vaadi paljoa tilaa, mutta raivaamalla talon ympäriltä isommat esteet, kuten puutarhakalusteet, yms. helpotat työtämme. Jos kouruille tehdään myös pesu, niin siinä tapauksessa suosittelemme siirtämään kaikki kalusteet, polkupyörät, yms. räystästäiden alta, jotta vältetään niiden sotkeutuminen. Kalusteiden pehmusteet, matot, ym. tekstiilit kannattaa viedä pesun ajaksi sisälle. Kourujen tyhjäys on siisti operaatio, mutta kourujenpesussa jonkin verran roiskeita väistämättä tulee mm. ikkunoihin. Ikkunoiden pesu kannattaakin ajoittaa rännien pesun jälkeen. Ikkunoiden pesu ei sisälly räystäskourujen puhdistusurakkaan ellei asiakkaan kanssa ole etukäteen muuta sovittu.

Toimitamme laskun urakan päätteeksi tai jos urakka on kaksi vaiheinen ja vaiheiden välillä on useampi kuukausi väliä, niin laskutamme urakan osissa kunkin vaiheen jälkeen. Laskun toimitamme ensisijaisesti sähköpostitse, mutta tarvittaessa myös perinteinen paperilasku kirjeitse toimitettuna on mahdollista. Laskuissa on tyypillisesti 7pv maksuaika ellei muuta ole etukäteen sovittu.

Ikkunat

Pesemme parvekeiden lasit ulkopuolelta yleensä ns. Reach&Wash menetelmällä maasta käsin. Menetelmän etuna on pieni tilantarve. Pääsemme ahtaisiinkin paikkoihin kun henkilönostinta ei tarvita. Samalla säästyy aikaa ja kustannuksia.

Reach&Wash menetelmä tarkoittaa sitä, että ikkunat ja lasiset julkisivut pestään ulkopuolelta käyttäen hyväksi pitkää, yleensä hiilikuituista teleskooppivartta, jonka päässä on pehmeä harja. harjan sisällä tai päällä on suuttimet josta samanaiakisesti suikutetaan ikkunaan ultrapuhdistettua vettä. Vesi on deioinisoitu, eli käytännössä siitä on poistettu kaikki mineraalit suodattamalla se deionisaattori suodattimen läpi. Deionisoidun veden ominaisuuksiin kuuluu, että se imee likaa itseensä magneetin tavoin ja siten puhdistaa ikkunan, lian irtoamista auttaa samanaikainen harjaaminen. Deionisoitu vesi kuivaa itsestään, ilman, että ikkunaa tarvii kuivata lastalla. Koske deionisoidusta vedestä on poistettu mineraalit, se ei kuivuessaan jätä pisara jälkiä tai raitoja ikkunaan. Maailmalla Reach&Wash menetelmää käytetään yleisesti kerrostalojen ja korkeiden liikerakennusten ikkunoiden puhdistamiseen. Menetelmän avulla voidaan puhdistaa jopa kymmenien metrien korkeudessa olevia ikkunoita. Meidän laitteilla ulotumme puhdistamaan kolmikerroksisen rakennuksen ikkunat tai parvekelasit maasta käsin.

Emme tällä hetkellä tarjoa tällaista palvelua. Pesemme ainoastaan ikkunoiden ulkopintoja.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että ikkunat ovat kunnolla suljettu ja lukittu, ettei vesi tule sisälle tai ikkuna aukea pesun yhteydessä. Jos ikkunoissa on säröjä/halkeamia, niin näistä tulee ilmoittaa etukäteen urakoitsijalle ennen urakkaa, jotta tiedetään varoa kyseisiä ikkunaruutuja. Ikkunoiden alapuolelta kannattaa kerätä ylimääräiset tavarat pois tieltä, tämä helpottaa pesemistä ja vältetään tavaroiden kastuminen ja sotkeutuminen.

Muut

Jos seinissä näkyy värimuutoksia, esim. valkoiseksi maalattu seinä on muuttunut harmaaksi ja punainen ruskeaksi. Seinässä on vihreää kasvustoa (yleensä levää), jäkälää tai mustia täpliä. Tällöin on yleensä tarve tehdä julkisivun pesu soveltuvin kemikaalein. Jos seinäpintaa, ikkuna peltiä, ym. pyyhkäistäessä käteen jää irtonaista likaa on se monesti liikenne, siite, tms. pölyä, joka kannattaa säännöllisesti puhdistaa kevyesti huuhtelemalla. Jos lika ei irtoa kevyesti huuhtelemalla tarvitaan julkisivupesua asianmukaisilla kemikaaleilla.  

Jäikö jokin askarruttamaan?

Jos et löytänyt täältä vastausta kysymykseesi niin tutustu myös Blogiimme tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse, WhatsApp viestillä, tekstiviestillä tai soittamalla. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin.